Omgeving

Camping Padang is rustig gelegen in een landelijke omgeving in de Eierlandse polder op Texel. De camping heeft een centrale ligging en vormt daardoor de perfecte uitvalsbasis om het eiland te gaan verkennen.

Natuur

De natuur op Waddeneiland Texel is enorm veelzijdig. Op zo’n 3,5 kilometer vanaf de camping vindt u het prachtige natuurgebied De Slufter, een door duinen omsloten strandvlakte, die in open verbinding met de Noordzee. Ook natuurgebied De Nederlanden en het strand, het bos en de duinen liggen dichtbij. Stap op de fiets of ga ontspannen wandelend de natuur verkennen, het eiland ontdekken en uw hoofd leegmaken.

Dorpen

Het dichtstbijzijnde dorp is het pittoreske Oosterend. Een prachtig dorp met schilderijachtige straatjes en steegjes met mooie, oude geveltjes. In en rond Oosterend liggen mooie wandel- en fietsroutes. Badplaats De Koog ligt op slechts 20 minuten fietsen. Als u zin heeft om te gaan winkelen, een terrasje wil pakken of lekker een hapje buiten de deur wil gaan eten dan is het bruisende De Koog een echte aanrader. Kies uit een van de vele restaurantjes of strandpaviljoens die het dorp rijk is.

Activiteiten

Vanaf onze camping heeft u zicht op de landingsbaan van het Texelse vliegveld, waar u de vliegtuigen en de parachutisten ziet landen. Op het vliegveld worden tevens rondvluchten georganiseerd voor jong en oud. Blijft u liever met beide benen op de grond? Ontdek het Texelse juttersleven en breng een bezoekje aan Juttersmuseum Flora in De Koog. Of plan een partijtje golf op de 18-holes-golfbaan met A-status. Ook een bezoekje aan de haven van Oudeschild is een leuke excursie. Vaar mee met een garnalenboot, plan een middag vissen op zee of ga een lekker visje eten in de gezellige haven.

  • Ontdek de Slufter

    Ontdek de Slufter

  • Tot rust komen op Texel

    Tot rust komen op Texel